Boer Geert registreert zichzelf als merk

© RTV Noord/Wiebe Klijnstra
Boer Geert uit Mussel heeft zichzelf als merk geregistreerd in het Benelux Merkenregister. Geert Krops heeft verschillende commerciële plannen met producten onder zijn eigen naam, schrijft ANP/BuzzE.

Het beeldmerk dat Geert heeft laten vastleggen bestaat uit 'Boer Geert' in witte of zwarte letters met daarboven een rode aardbei.

Breed aanbod

Het vastleggen van een merk is gebonden aan warenklassen, en Geert houdt het wat dat betreft breed. Het Boer Geert-merk geldt voor vlees, vis, gevogelte en wild, maar ook voor jam, eieren, melk, koffie, thee, brood, ijs, land-, tuin- en bosbouwproducten.

Boer Geert-bier?

Geert lijkt zelfs een horeca-avontuur niet uit te sluiten, want de merkregistratie geldt ook voor drank. Boer Geert-bier, andere alcoholhoudende dranken, frisdranken en vruchtensappen - het valt allemaal onder zijn merknaam.

Kledinglijn

De eerste Boer Geert-producten worden al verkocht in de winkel bij Geerts boerderij in Mussel. Zoals RTV Noord al meldde, zijn er sinds vorige week onder meer T-shirts en overalls met het Boer Geert-logo te koop. Hij werkt voor deze kledinglijn samen met een agrarische winkel in Nieuw-Buinen. Opvallend is dat Geert voor kleding geen merkregistratie heeft ingediend.

Boer Tom

Boer Geert is niet de eerste boer uit Boer Zoekt Vrouw die zichzelf registreert als merk. Boer Tom ging hem voor. Hij deed dat voor de warenklasse bloembollen en dienstverlening op het gebied van landbouw, maar ook voor het maken van radio- en televisieprogramma's.