Vakbonden willen niet meer onderhandelen met V&D

© Jos Schuurman/FPS
De vakbonden willen niet meer met V&D onderhandelen over de salarisverlaging, die de warenhuisketen wil doorvoeren voor zijn personeel.
V&D heeft aangegeven om het voorgenomen hoger beroep tegen het recente kort

geding van de bonden door te zetten. Voor de bonden heeft verder praten daarom geen zin. 'Stel dat V&D het hoger beroep zou winnen, dan gaan ze het oude plan doorvoeren', zegt FNV-bestuurder Niels Suijker. CNV-collega Martijn den Heijer vult aan: 'V&D kan niet op twee paarden tegelijk gokken'.

Verstoorde verhoudingen

Vorige week zeiden de bonden nog dat ze weer met V&D om de tafel wilden, als de leiding van het warenhuisconcern de winkelvloer op zou gaan om de verstoorde verhoudingen met het personeel te herstellen. V&D heeft inmiddels aangegeven dat het dat ook gaat doen. Maar daarbij zei het concern ook dat de noodzaak van het loonoffer blijft staan. 'Er blijft dus sprake van een dictaat van V&D, waar we alleen maar ja tegen mogen zeggen', klaagt FNV'er Suijker.

Korting verboden door rechter

Vorige maand verbood de rechter V&D nog eenzijdig een korting door te voeren op de lonen van de medewerkers. De datum waarop de beroepszaak plaatsvindt, staat nog niet vast. De advocaat van de bonden heeft al wel het verzoek gekregen om aan te geven wanneer hij wel en niet kan. Suijker rekent erop dat de zaak in mei of juni voor zal komen.
Bij V&D was dinsdagmorgen op korte termijn niemand bereikbaar voor commentaar.