Een Gronings succes: Varkentje Rrrund

Alles gebeurt vanuit zijn kamer in een antikraakpand aan de Oosterhamrikkade in de stad Groningen. Vanachter zijn bureau bedenkt hij de verhalen voor de succesvolle animatieserie van Het Klokhuis: Varkentje Rund.
Ramp

Tien jaar geleden is Michiel Hoving begonnen met de animatieserie. De avonturen van Rund lopen zelden goed af en bevatten veel humor. 'Ik bedenk altijd een leuke ramp', vertelt Michiel Hoving. Hij maakt de animaties op zijn computer.

Roots

Hoving is opgegroeid in de omgeving van Loppersum en hij kon het dus niet laten om iets van zijn Groningse roots in de serie te stoppen. Zo zijn de karakters Ome Koos en Ome Kees geïnspireerd door de boeren op het Hoogeland. De typetjes praten dan ook met een stevig Gronings accent. Hoving doet alles zelf. Hij bedenkt het verhaal, tekent het uit, spreekt de stemmen in en maakt er vervolgens een animatie van.

Honderdste

Vrijdag is de honderste aflevering van Varkentje Rund te zien in het Klokhuis. De aflevering staat dan volledig in het teken van de animatieserie.