Hoe kwamen die bloedvlekken op de kleren van S.?

Er komt nader onderzoek naar hoe bloedsporen op de kleren en schoenen van Maikel S. terecht zijn gekomen. De 39-jarige Groninger wordt verdacht van moord op de Stadjers Trevor Griffiths (71) en Gudrun Küster (66).
Het is nu nog onduidelijk hoe er bloed op de kleren van S. is gekomen; door geweld of door het verslepen van het lichaam van Küster. De rechtbank in Groningen besliste donderdag dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dit moet uitzoeken.

Onderdak

S. zou in januari 2013 de beide alleenstaande Groningers hebben gedood. De slachtoffers kenden elkaar niet, maar hebben de aan drugs verslaafde verdachte tijdelijk onderdak gegeven.

Bloed op kleding

Tijdens zijn aanhouding had S. bloed van beide slachtoffers op zijn kleding en schoenen. Ook had hij hun mobieltjes op zak en droeg hij een tas met boodschappen die Griffiths kort voor zijn dood nog had gekocht.
Het Openbaar Ministerie vindt dat de zaak klaar is om verder inhoudelijk te behandelen. Advocaat Michiel Kuyp, die de verdachte bijstaat, denkt hier anders over.