'Die weg bij De Vosholen, die komt er nu gewoon'

Na een slepend conflict zijn ze er eindelijk uit: de gemeente Hoogezand-Sappemeer en drie projectontwikkelaars. Ze hebben afspraken gemaakt over de verdeling van een miljoenenverlies rond de wijk De Vosholen.
Dure grond

In het eerste gedeelte van de wijk in Hoogezand werden ruim vijfhonderd woningen gebouwd. Het was de bedoeling dat er in de tweede fase nog eens tweehonderd huizen uit de grond gestampt zouden worden. De gemeente had de benodigde grond al voor veel geld aangekocht.
Toen kwam de crisis en stortte de woningmarkt in. De projectontwikkelaars zetten een streep door de nieuwbouw en de gemeente bleef zitten met de dure grond.

Miljoenendeal

Na ruim 2,5 jaar zijn er nu alsnog afspraken gemaakt. Het verlies op die grond wordt over de partijen verdeeld. Exacte cijfers worden niet genoemd, maar het gaat om een miljoenendeal.

Croonhoven

Tegelijkertijd is ook afgesproken dat de Croonhoven wordt aangelegd, in het verlengde van de Klinker. Het is een voor De Vosholen belangrijke ontsluitingsweg. Er was al een viaduct aangelegd onder het spoor en een weg, nu kan de weg worden doorgetrokken.
Wethouder Ger Lindeman: 'Het college kreeg regelmatig de vraag: wanneer komt die weg er nou eens? Nou, die komt er nu dus gewoon'.

Eerste fase afronden

Lindeman is blij dat de lucht nu geklaard is, omdat de gemeente en de projectontwikkaars nog moeten samenwerken om de eerste fase van De Vosholen af te ronden.
Overigens sluit de gemeente niet uit dat er in de tweede fase van De Vosholen op langere termijn alsnog woningen worden gebouwd.
De gemeenteraad moet het akkoord met de projectontwikkelaars nog goedkeuren.