Eindelijk basisplaats voor Danny Hoesen

Eind december 2014 speelde Danny Hoesen voor het laatst in de basis in een competitiewedstrijd. Ruim drie maanden later staat hij zondag thuis tegen FC Twente weer eens aan de aftrap en verwijst Nick van der Velden naar de bank.
Bij de hervatting van de competitie begin dit kalenderjaar werd Hoesen gepasseerd door trainer Erwin van de Looi. Vervolgens raakte hij geblesseerd aan zijn knie en afgelopen week moest hij verstek laten gaan door de griep.
Zonder dat de opstelling bekend is gemaakt, kunnen we op basis van de trainingen van deze week concluderen dat Hoesen in de basis gaat starten. 'Ik heb er echt heel veel zin in. Ik heb veel klachtjes gehad de laatste weken en natuurlijk ben ik benieuwd waar ik nu sta', aldus Hoesen.

Doelgerichter

De Limburger in Groninger dienst scoorde tot dusver slechts één keer en vertelde in de winterstop dat hij doelgerichter moest worden. 'Daar zijn we goed mee bezig. Ik heb ook aangegeven dat het als spits fijner is om een aantal ballen per week op de goal te schieten om zo vastigheid te krijgen. Deze week vlogen ze er aardig in en ik hoop zondag ook.'
Trainer Erwin van de Looi kan sowieso nog niet beschikken over Michael de Leeuw (hamstring) en Tom Hiariej (arm). Of het trio; Martijn van der Laan (knie), Albert Rusnak (voet) en Jarchinio Antonia (enkel) kunnen meespelen is nu nog onduidelijk. Dit drietal verliet vrijdagochtend vroegtijdig de training. In tegenstelling tot vorige week keert naast Danny Hoesen ook Hans Hateboer terug in de wedstrijdselectie.
Opstelling:
Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Tibbling, Kieftenbeld; Mahi, Chery, Rusnak; Hoesen.