Liveblog FC Groningen-FC Twente 2-2 #grotwe GESLOTEN

© RTV Noord
FC Groningen speelt zondagmiddag in de Euroborg tegen FC Twente. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live
90+4'
Het is afgelopen. Het wordt 2-2.
90+3' Voorzet van Burnet komt op het dak van het doel.
90+2' Twente in balbezit in de blessuretijd.
90' Er komt drie minuten blessuretijd bij.
89' Schot van Mokhtar, maar Padt redt.
89' Padt vangt.
88' Hoekschop FC Twente.
87' Groningen gaat met passie op zoek naar de overwinning.
83' Hoesen krijgt een mogelijkheid, maar hij wordt gehinderd bij het afwerken, waardoor de bal naast gaat.
80' DOELPUNT FC GRONINGEN! 2-2! Verdiende gelijkmaker van Groningen. Mahi komt naar binnen en schiet hard. Marsman tast mis en de bal vliegt in het doel.
79' Eghan komt voor Corona
77' Mokotjo krijgt geel.
76' Voorzet van Mahi wordt gevangen door Marsman.
74' Korte terugspeelbal op Marsman. Bacuna gaat ervoor, maar raakt de keeper en niet de bal. De spits van Groningen krijgt geel.
72' Groningen zet aan. De wedstrijd is nog lang niet gespeeld.
71' Mahi schiet verrassend op doel, maar Marsman staat op de goede plek.
70' Bacuna komt in het veld voor Tibbling.
69' Mokhtar krijgt geel voor een overtreding op Kieftenbeld.
67' Prachtige aanval van Groningen. Eerst passeert Mahi met een prachtige beweging Schilder. Hij speelt Tibbling in die richting het strafschopgebied gaat en Hoesen inspeelt. Hoesen bereikt de doorgelopen Tibbling met een hakje. De middenvelder wordt met een sliding van de bal gezet. Groningen wil een strafschop, maar krijgt een hoekschop. Die wordt door Botteghin naast gekopt.
66' Een vrije trap van Van der Velden wordt door Lindgren net naast het doel van Marsman gekopt.
64' Mooie poging van Ziyech wordt door Padt over het doel getikt. De hoekschop levert de Tukkers niets op.
63' Het jonge talent Hidde ter Avest gaat naar de kant. Aanvaller Torgheir Borven is zijn vervanger.
62' FC Twente schiet voor de derde keer deze middag op doel. De eerdere twee gingen erin. De derde wordt simpel gekeerd door Padt.
58' Doelpunt FC Twente 1-2 Een indraaiende vrije trap van Ziyech wordt slecht verdedigd en Joachim Andersen werkt de bal via zijn heup achter Padt. Groningen begon beter aan de tweede helft.
57' Chery probeert het vaak van ver. Soms van te ver. Voor de tweede keer deze wedstrijd kan doelman Marsman een schot van Chery van de grond plukken.
54' Een voorzet, maar de bal kan niet op doel worden gekopt.
54' Nu een vrije trap voor Groningen aan precies de andere kant. Gaat Van der Velden voor een schot of voorzet?
53' Een schot, maar de bal gaat over.
52' Vrije trap voor Groningen ter hoogte van de punt van het strafschopgebied. Gaat Chery voor een schot of voorzet?
51' Lindgren schiet van grote afstand ruim over. 50' Schot van Kieftenbeld gaat een meter naast.
49' Een vreemde beslissing van Blom. Martina maakt hands en gaat vervolgens op de bal liggen. Blom geeft geen strafschop, maar een vrije trap aan twente.
46' Groningen trapt af voor de tweede helft!
rust "Er was maar een ploeg die probeerde te voetballen en dat was Groningen", zegt John de Wolf voor de camera's van Fox Sports.
45+1' De blessuretijd zit erop. Het is rust. Het staat 1-1. Namens Groningen scoorde Lorenzo Burnet.
45' Ter Avest schiet net naast het doel, na een zeer opmerkelijke actie van Tapia; hij klemt de bal met zijn voeten en speelt Ter Avest aan met een achterwaartse koprol.
42' Van der Velden wil zich direct laten zien. Hij komt naar binnen en schiet, maar de bal gaat ruim over het doel van Marsman.
40' Nick van der Velden gaat invallen. Rusnák gat naar de kant. Hij is geblesseerd.
36' Burnet loopt alweer over het veld. Hij krijgt een handje van Ziyech, die zich realiseert dat hij aan rood ontsnapte.
35' Ziyech gat heel hard door op Burnet. De back van Groningen ligt schreeuwend op de grond. De middenvelder van Twente krijgt geel.
34' Twente komt beter in de wedstrijd. Mooie aanval net, die niet door Ziyech voorgegeven kan worden.
30' Tapia kopt een vrije trap net over het doel van Padt.
27' De bal gaat langs de muur, maar ook nét langs de paal.
26' Rusnák wordt onderuitgehaald. Vrije trap voor Groningen op 24 meter van het doel. Chery zal de bal gaan nemen.
23' DOELPUNT FC GRONINGEN 1-1! Verdiende goal van Groningen door Lorenzo Burnet. Rusnák omspeelt zijn tegenstander, maar dan komt Burnet aanstormen en schiet de bal snoeihard in de verre hoek.
22' Voorzet wordt afgeslagen en vervolgens door Tibbling op doel geschoten. De bal wordt van richting veranderd, maar belandt bij Marsman in zijn handen.
21' Grote fout van Mokotjo, maar Hoesen kan de bal niet meenemen richting het doel. Nu vrije trap voor Groningen aan de zijkant van het veld.
19' Kans voor Groningen. Mahi probeert het vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn schot gaat net aan de inglijdende Hoesen voorbij en een metertje naast de paal.
15' Mooie combinatie van FC Twente, maar Corona laat de bal van zijn voet springen.
14' Wat een heerlijke poging van Chery! Hij ziet Mrsman ver voor het doel staan en probeert het van grote afstand. De bal ploft bovenop de lat.
12' Doelpunt FC Twente 0-1 Groningen begint voortvarend, maar FC Twente scoort. Renato Tapia prutst zich langs een Groninger en schiet de bal snoeihard langs Sergio Padt.
11' Albert Rusnák met het eerste schot van de wedstrijd. De bal gaat ruim naast.
10' Heerlijk vechtvoetbal in het strafschopgebied van FC Twente. Blom laat doorspelen. Groningen wint de strijd, maar tot een schot op doel komt het niet.
9' Maikel Kieftenbeld slalomt door de verdediging van FC Twente en haalt er een hoekschop uit. De hoekschop levert niks op.
3' Mooie combinaties van FC Groningen door het centrum. De steekbal van Chery op de vertrokken Hoesen kan nog net worden onderschept.
1' Er is afgetrapt! De wedstrijd in zonnig Euroborg is begonnen.
FC Groningen won eerder dit seizoen in Enschede verrassend van FC Twente. In de eerste helft opende Michael de Leeuw de score op aangeven van Jairchinio Antonia. Beide spelers komen vandaag door blessures niet in actie. Na een klein half uur scoorde Tjaronn Chery. Luc Castaignos (vandaag door een blessure ook niet aanwezig) scoorde voor FC Twente.
Wie er vandaag na lange tijd wel weer bij is, is de speler die in de uitwedstrijd tegen Twente een rode kaart kreeg: Danny Hoesen. De spits verwijst Nick van der Velden naar de bank en start voor het eerst sinds december weer in de basis. Verder is de opstelling ten opzichte van de uitwedstrijd tegen PSV ongewijzigd.
Bij FC Twente is doelman Sonny Stevens afgehaakt. Nick Marsman staat onder de lat.
Bank Groningen: Van der Vlag, Van der Laan, Van Nieff, Bacuna, Van der Velden, Hateboer, Islamovic

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Kieftenbeld; Tibbling (70' Bacuna), Chery; Mahi, Hoesen, Rusnák (40' Van der Velden)
FC Twente: Marsman; Ter Avest (64' Borven), Andersen, Martina, Schilder; Mokotjo, Tapia, Ebecilio; Ziyech, Mokhtar, Corona
Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers:
Doelpunten: 12' Tapia 0-1, 23' Burnet 1-1, 58' Andersen 1-2
Gele kaart: Bacuna (FC Groningen) Ziyech, Mokhtar, Mokotjo (FC Twente)