Vermakelijk gelijkspel in Euroborg

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente. In een vermakelijk duel had Groningen meer verdiend.
Groningen, met Danny Hoesen in de basis, begon goed aan de wedstrijd. De thuisploeg leverde strijd, maar werd niet gevaarlijk in de openingsfase. Het was FC Twente dat na twaalf minuten uit het niets op voorsprong kwam; Renato Tapia schoot de bal snoeihard vanaf de rand van het strafschopgebied achter Sergio Padt.
Groningen ging niet bij de pakken neerzitten en bleef de aanval zoeken. Tjaronn Chery raakte met een schitterend schot de lat en Mimoun Mahi schoot naast. Na 23 minuten viel de verdiende gelijkmaker. Albert Rusnák omspeelde een tegenstander en de mee opgekomen linksback Lorenzo Burnet schoot hard en verrassend in de verre hoek.
Twente kwam na de gelijkmaker iets beter in het spel, zonder grote kansen te krijgen. Bij de bezoekers ontsnapte Hakim Ziyech na een harde overtreding op Burnet.
In de tweede helft zocht Groningen wederom de aanval. Na vijf minuten in de tweede helft had het een strafschop kunnen krijgen na hands van Rhu-Endhly Martina, maar scheidsrechter Kevin Blom gaf de Tukkers een vrij trap.
Ondanks het balbezit van Groningen was het weer Twente dat op voorsprong kwam; Ziyech draaide een vrije trap voor het doel en die werd met de heup door Joachim Andersen tegen de touwen gewerkt. Groningen zag er bij het doelpunt verdedigend slecht uit.
Groningen rechtte de rug en ging strijdvaardig op zoek naar de gelijkmaker. Tibbling kreeg een goede kans na een schitterende combinatie met Mahi en Hoesen (hakje). De Zweedse middenvelder werd met een sliding van de bal gezet. Het stadion schreeuwde om een strafschop, maar Blom wuifde het weg.
Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Mahi kwam naar binnen en schoot de bal hard op doel. Nick Marsman, die Sonny Stevens in het doel verving, zag er niet goed uit. De bal ging hard over de doelman in het net.
Groningen wilde meer, maar grote kansen waren er in het vervolg niet, waardoor het elfde gelijkspel van het seizoen een feit was.