Winsumer dj staat tussen de wereldtop in Miami

In Miami komt komende week de wereldwijde dj-top bij elkaar voor de Winter Music Conference. De Groninger DJ Roy Dest is één van hen.
Het is voor de 23-jarige Winsumer de eerste keer dat hij naar het festival aan de Amerikaanse oostkust gaat.

Uitgenodigd

DJ Roy Dest, die in het dagelijks leven Roy van der Zanden heet, is uitgenodigd om af te reizen naar Miami. De gehele trip wordt betaald door platenlabel Peak Hour.
'Mijn nieuwe single Kenzo heb ik uitgebracht bij deze platenmaatschappij', zegt de de dj. 'Diezelfde platenmaatschappij heeft mijn management in Liverpool benaderd of ik in Miami tijdens het Winter Music Festival mijn platen wil draaien.' 

Winter Music Conference

Het festival wordt sinds 1985 georganiseerd in Miami. Dj's, vertegenwoordigers van platenlabels, producers, boekers en vele media komen af op het meerdaagse festival.
Dinsdag 24 maart begint de dertigste editie van WMC en die duurt tot en met zondag 29 maart. De in Winsum geboren dj draait alleen op de slotdag.

Tiësto en Afrojack

Roy van der Zanden bevindt zich in goed gezelschap in Miami. Jongens zoals Afrojack, Tiësto, maar ook Armin van Buuren reizen af naar de VS.
Er worden tijdens het festival ook meerdere prijzen uitgereikt. Zo is Armin van Buuren kanshebber om met zeven prijzen aan de haal te gaan, waaronder de prijs voor beste trance-dj.

Nieuwe avonturen

Van der Zanden maakt geen kans op een prijs. Wel hoopt hij met een groter netwerk en een mooi platencontract terug te keren naar zijn huidige woonplaats Groningen.
'Ik hoop mensen te ontmoeten die mijn muziek interessant vinden, waardoor er nieuwe dingen op mijn pad komen.'