(Update) Robben mist interlands door nieuwe blessure

Arjen Robben mist de komende interlands van het Nederlands elftal. Dat komt door een scheurtje in een buikspier. Die blessure liep de Bedumer zondag op tijdens de competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.
Robben is door die kwetsuur zeker enkele weken uitgeschakeld, meldt zijn club
. Hij mist daardoor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (28 maart) en de oefenwedstrijd tegen Spanje (31 maart).

Direct naar het ziekenhuis

Robben kwam tegen Gladbach na een tackle verkeerd terecht en moest na 24 minuten van het veld. Hij werd nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De sterspeler van Oranje was juist net hersteld van een beknelde zenuw in zijn rug.

Meer blessures in Oranje

Robben is al de tweede topspeler die de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Turkije aan zich voorbij moet laten gaan. Bondscoach Guus Hiddink moet het in de ArenA ook al stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Robin van Persie. Daarnaast is ook Ron Vlaar niet fit.

'Cruciaal'

Dat de Groninger spits niet mee kan spelen is een fikse tegenslag voor het Nederlands Elftal, Hiddink omschrijft het treffen met de Turken namelijk als 'cruciaal'.
Oranje staat in de poule derde, achter Tsjechië en IJsland. 'Als we van Turkije verliezen, gaan zij ons ook voorbij', rekent de bondscoach. 'Dan verliezen we de grip, want de nummers één en twee gaan naar het EK en de nummers drie spelen play-offs, tenzij je de beste nummer drie bent.'
Für Robben ist wohl Ende

— BILD FC Bayern (@BILD_Bayern)
Da geht er...gute Besserung, Arjen

— BILD FC Bayern (@BILD_Bayern)