Vintage Kilo Sale is schot in de roos bij liefhebbers van oude kleding

Liefhebbers van oude kleding, vintage, haalden afgelopen weekend hun hart op in de Groninger Der Aa-kerk. Tijdens de Vintage Kilo Sale konden ze daar kleding uit de jaren '60, '70 en '80 per kilo kopen in plaats van per stuk.
Overgewaaid uit de Randstad is het een nieuwe formule om dit soort kleding te verkopen.

Waardevolle kleding

De broeken, jassen, jurken en accessoires als tassen en hoeden komen voor een groot deel uit Frankrijk en Amerika. Er is niet uitgezocht of er waardevolle stukken tussen zitten, dus de bezoeker kan - als het meezit - met een koopje naar huis.
Handelaren
Volgens Femmie Zuur van de organisatie achter de Vintage Kilo Sale valt kleding uit de vorige eeuw steeds meer in de smaak, vooral bij studenten. Sommige bezoekers slaan tassen vol in. Zuur vermoedt dan ook dat er een aantal handelaren tussen zit. Daar heeft ze geen moeite mee.

Maar de meeste klanten van de Vintage Kilo Sale willen niets liever dan zo snel mogelijk dat stijlvolle zomerjaponnetje of dat witte leren jasje voor zichzelf. Voor 15 euro per kilo hoef je het er niet voor te laten.

Meer edities

De organisatie is enigszins verbaasd over het succes dat de Sale in Groningen heeft. Als het mogelijk is wordt die vaker gehouden.