Stadjer moet cel in voor schot in de lucht

© Netty van der Deen-Flikkema/Groningen in Beeld
Een 24-jarige Groninger is voor het zwaaien met een pistool en het lossen van een schot in de lucht veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
Het Openbaar Ministerie had voor afpersing ook een celstraf van anderhalf jaar geëist, maar volgens de rechter kon de afpersing niet worden bewezen.

Schoten tijdens vechtpartij

Bij de politie kwamen op 24 mei 2014 rond middernacht meldingen binnen van een vechtpartij in de Almastraat in Groningen, waar ook zou zijn geschoten. Een buurtbewoner werd tijdens het buitenzetten van de vuilnis besprongen door drie mannen, die het hadden voorzien op zijn gouden ketting. Toen de diefstal mislukte, werd het slachtoffer mishandeld.

Bloed op kleding

Eén van de belagers trok een pistool en schoot in de lucht. De schutter werd kort daarop aangehouden. Hij had bloed van het slachtoffer op zijn kleding en kruitsporen op zijn hand.

Man erkent schot

De man erkende te hebben geschoten. Hij had de vechtende mannen echter uit elkaar willen halen, zo verdedigde de Stadjer zich voor de rechtbank. Van de diefstal van een gouden ketting zei de man niets te weten. Om te voorkomen dat hij zelf klappen kreeg trok hij zijn pistool, was zijn verhaal tijdens de zitting.

Eerder veroordeeld

De Groninger is al eerder veroordeeld voor verboden wapenbezit. Hij kreeg niet alleen een celstraf opgelegd, maar moet ook schadevergoeding van ruim 700 euro betalen.