'Toename bevingen Borgsweer komt niet door waterinjectie NAM'

© RTV Noord
De toename van aardbevingen in de omgeving van Borgsweer komt niet door de waterinjectie van de NAM bij dat dorp onder de rook van Delfzijl. Dat laat minister Kamp van Economische Zaken weten in antwoord op Kamervragen van GroenLinks.
De minister geeft wel toe dat sinds 2008 sprake is geweest van enkele lekkages. Daarbij is vloeistof vrijgekomen. Ook is er een lichte verhoging van aromaten in de omgeving van de putten geconstateerd.

Onrust over lekkages

De NAM injecteert al jaren afvalwater dat bij gaswinning vrijkomt in de bodem bij Borgsweer. In Twente is veel ophef ontstaan over de lekkages van waterinjectie door de NAM. Dat was voor GroenLinks aanleiding om Kamervragen over de situatie in Groningen te stellen.

Waakzaam Woldendorp

In Borgsweer en omgeving is veel onrust over de toename van schade door aardbevingen. Zo is onlangs de vereniging Waakzaam Woldendorp opgericht. Die groep eist erkenning van de schade door de NAM. Daarbij gaat het ook om Borgsweer.

'Bodemdaling geringer'

Kamp laat in zijn beantwoording verder weten dat de bodemdaling in het gebied rond Borgsweer iets geringer is door de waterinjectie.