Groninger 'fopwetenschapper' mikpunt van hoon en spot

© geenstijl.nl
De Groninger massapsycholoog Hans van der Sande is op GeenStijl mikpunt geworden van hoon en spot. Aanleiding zijn zijn uitspraken over zogeheten kopschop-filmpjes.
Advertenties

De Groninger psycholoog bestudeerde achttien filmpjes op GeenStijl waarop te zien is hoe pubers hun slachtoffers tegen het hoofd schoppen. Volgens Van der Sande spelen de ruzies zich af tussen 'twee advertenties'.

BNR

Voor radiozender BNR zei Van der Sande: 'Dat zogenaamde kopschoppen hè. Die filmpjes spelen zich af tussen twee advertenties. Boven staat een advertentie voor een extreem gewelddadig computerspel waarin talloze mensen uit elkaar vliegen omdat ze worden kapotgeschoten. Daaronder staat een advertentie voor gympen.'

Gympies

'Wat me opvalt is dat het kopschoppen altijd gebeurt met gympies. Van die schoenen die pubers tegenwoordig dragen. Die zijn niet zo hard. Het valt ook redelijk mee hoe hard de daders schoppen. Ik denk dat veel van die filmpjes een beetje zijn voorgekookt en dat ze die samen maken met heel veel gegil en lol als een soort van grap voor internet.'

Fopwetenschapper

GeenStijl heeft over de uitspraken van Van der Sande een bericht gepubliceerd. De psycholoog wordt daarin een 'fopwetenschapper' genoemd, die 103 jaar is en hoognodig met pensioen moet.