Bakker Hoekstra krijgt erepenning Bedum

© RTV Noord
Bakker Klaes Hoekstra heeft dinsdagavond de erepenning van de gemeente Bedum gekregen. Burgemeester Henk Bakker verraste Hoekstra tijdens de algemene ledenvergadering van de Bedumer bedrijvenvereniging.
Spraakmakende ondernemer

De gemeente omschrijft Hoekstra als een spraakmakende ondernemer. Hij kwam geregeld in het nieuws met bakkersproducten, die inspeelden op de actualiteit. Zo bracht hij rond Valentijnsdag 'broodjes liefdesverdriet' op de markt. In 2009 verkocht hij '
' ter bescherming tegen de Mexicaanse griep, die toen heerste.

Regionale klantenkring

De geboren Leeuwarder Hoekstra vestigde zich in 1984 in Bedum. Hij bouwde zijn bakkerij uit tot een succesvolle onderneming. Zijn klantenkring komt niet alleen uit Bedum; ook in de regio geniet de ambachtelijke bakkerij  bekendheid.

Boek en columns

Hoekstra schreef een boek ('Wereldberoemd in Bedum en omstreken'), waarin hij zijn visie op marketing, reclame en verkoop uiteenzet. Ook schreef hij tweewekelijkse columns voor De Telegraaf. Daarnaast is hij initiator van de succesvolle Bedumer Winterloop.

Promotionele waarde

Burgemeester Bakker noemde hem 'een voorbeeld dat navolging verdient'. Ook wees hij op de 'promotionele waarde' van de inventieve bakker voor Bedum. Hoekstra besloot onlangs het bedrijf over te doen aan het echtpaar Jacobs. Hij blijft voorlopig  wel hand- en spandiensten verlenen aan zijn opvolgers.