Stadjer slaat deurwaarder blauw oog

© Jos Schuurman/FPS
Een 26-jarige Stadjer is woensdag veroordeeld omdat hij een deurwaarder een vuistslag in het gezicht had verkocht in de portiek van zijn woning aan de Gorechtkade. Hij deed dat omdat hij de deurwaarder van oplichting verdacht.
De deurwaarder wilde op 19 december een huurachterstand innen voor woningcorporatie Nijestee. Toen de zus van de verdachte opendeed, toonde de deurwaarder zijn pasje en vroeg om contant geld. De zus gaf hem iets meer dan het gevraagde bedrag en de deurwaarder vertrok om wisselgeld te halen.

Argwaan

De vrouw kreeg argwaan. Ze kon de deurwaarder niet vinden op internet en een telefoontje naar Nijestee leverde ook niets op. Haar broer belde vervolgens de politie.

Blauw oog

Toen de deurwaarder terugkwam met het wisselgeld, eisten de broer en zus het geld terug. De deurwaarder voelde zich geïntimeerd en wilde weglopen, maar de broer hield hem vast en gaf hem daarbij een stomp in het gezicht. Daar hield de man een blauw oog aan over.

Misverstand

Het misverstand werd opgehelderd toen de politie kwam. De man was in opdracht van Nijestee aan de deur gekomen, maar werkte voor een incassobureau. 'Maar ik moet ook toegeven dat zijn papieren er wat provisorisch uit zagen', zei de officier van justitie.

250 euro

De rechter hield rekening met de ontstane verwarring en legde de man een voorwaardelijke geldboete van 500 euro op. Ook moet de man 250 euro schadevergoeding aan de deurwaarder betalen.