Voormalig NOVO-pand Uithuizen krijgt nieuwe bestemming

© Suzanne Stoppels/RTV Noord
Ruim vijftig buitenlandse werknemers die in de Eemshaven werken, kunnen binnenkort gaan wonen in het voormalige pand van de NOVO in Uithuizen.
Pandeigenaar Stichting Uithuizer Woningbouw (SUW) heeft volgens de gemeente Eemsmond het pand verhuurd aan een ondernemer die daar wel brood in ziet.

Besproken met omwonenden

Het pand staat inmiddels bijna twee jaar leeg. Het plan werd maandagavond door het college van burgemeester en wethouders besproken met omwonenden. 'Dat doen we altijd bij dit soort bestemmingen', zegt wethouder Harrie Sienot (CDA). 'We staan aan het begin van het plan en dan willen we graag weten wat de buurt ervan vindt.'

Buurt vreest overlast

Volgens hem ligt het plan 'redelijk goed' bij de omwonenden, maar is men wel bang voor geluids- en parkeeroverlast. Ook willen de buurtbewoners dat het pand en de omgeving er netjes uit blijven zien.
'Daar letten we natuurlijk op'
'Natuurlijk letten we daarop. Evenzogoed als dat er niet meer mensen dan toegestaan is op een kamer wonen, het sanitair in orde is en de privacy van bewoners en omwonenden niet wordt geschaad', zegt Sinot.

Twee locaties voor buitenlandse werknemers
Het plan om buitenlandse werknemers te huisvesten in het pand staat los van het concept van ondernemer Ferdinand Görs, die ook bezig is met een onderkomen in Uithuizen voor werknemers in de Eemshaven.