Groningers verpatsen Playstation voor blowtje en krijgen taakstraf

© Jos Schuurman/FPS
Twee mannen van 19 en 21 jaar moeten ieder een taakstraf van zestig uur uitvoeren, omdat ze bij een huisgenoot hadden ingebroken. De daders en het slachtoffer wonen begeleid in de Groninger wijk Lewenborg.
Op 2 december vatten de twee het plan op om de Playstation en drie controllers van de huisgenoot te stelen en vervolgens te verkopen bij een opkoopwinkel aan het Gedempte Zuiderdiep in de stad. Het slot van de deur konden ze makkelijk openmaken met een mesje.

Wiet

Van de buit, vijftig euro, kochten ze wiet. Toen hun begeleider het ontdekte, moesten ze de Playstation direct weer terugkopen voor hun huisgenoot.

Babyniveau

De jongens zijn verstandelijke beperkt. Van een van de jongens is gezegd dat hij een geweten heeft op babyniveau. De rechter hield daar rekening mee. De officier van justitie eiste eerder voor ieder een taakstraf van 150 uur plus drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Taakstraf

Beide jongens kregen naast de taakstraf een voorwaardelijke straf van twee weken opgelegd. Een van de jongens moet nog dertig uur extra werken, vanwege een eerdere voorwaardelijke straf.