Burgemeester Van Zuijlen van Menterwolde dient ontslag in

Burgemeester Eduard van Zuijlen van de gemeente Menterwolde heeft woensdag zijn ontslag ingediend bij de commissaris van de koning.
Andere wind

Volgens Van Zuijlen waait er sinds de raadsverkiezingen van vorig jaar een andere wind in Menterwolde. 'Een burgemeester gaat niet over de politieke koers, maar wel over de bestuursstijl', aldus Van Zuijlen.
Hij zegt dat hij hierover vele malen met het college de discussie is aangegaan en afgelopen december ook met de raad. Dit heeft niet geleid tot een verandering van inzicht. Daarom is Van Zuijlen tot de conclusie gekomen dat het voor de gemeente beter is dat hij ruimte maakt voor een opvolger.

Per direct

Van Zuijlen draagt zijn taken per direct over aan de loco-burgemeester en de vice-voorzitter van de raad. 14 april is zijn laatste werkdag. Tot die datum is hij nog wel beschikbaar voor zaken, die de veiligheid en openbare orde betreffen.
Waarnemer
Commissaris van de Koning Max van den Berg laat via zijn woordvoerder weten dat hij het besluit van Van Zuijlen respecteert. Hij dankt hem voor zijn inspanning voor Menterwolde. Van den Berg zal zo spoedig mogelijk met de gemeenteraad overleggen over een waarnemer.

Twitter
Van Zuijlen zette zojuist zijn brief aan de gemeenteraad op Twitter:
Vanochtend heb ik mijn vertrek als burgemeester van
aangekondigd. Bij deze de tekst.

— Eduard van Zuijlen (@eduardvzuijlen)