Oude uniformen Damster Stedelijk Harmonie Orkest krijgen tweede leven in Polen

Ruim honderd oude uniformen van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest (DSHO) krijgen een tweede leven in Polen. Het orkest uit Appingedam draagt ze niet meer en het Poolse spoorwegorkest in Poznan kan ze erg goed gebruiken.
'Aanschaf uniformen dure grap'

Hendrina Keizer van het DSHO is blij dat ze elders in Europa de oude uniformen nog kunnen dragen. 'De aanschaf van nieuwe uniformen is een dure grap. Dat kost duizenden euro's. Dat is voor de club in Polen gewoon niet te doen'.
'Het harmonie orkest draagt al drie jaar geen uniform meer, dus als je er dan iemand blij mee kunt maken is dat fantastisch', valt orkestgenoot Marjon Jansen Keizer bij.
Niet de eerste uniformendonatie
Het is volgens de dames niet de eerste keer dat DSHO uniformen doneert aan het spoorwegorkest. 'In 1990 ging een orkestlid naar Polen toe en zag met pijn in het hart hoe slecht het spoorwegorkest er bij liep. Wij kregen toen nieuwe uniformen en toen was het al snel besloten om de oude uniformen naar Polen te sturen', zegt Keizer.

Stichting Eemsmond helpt Polen
Het harmonieorkest krijgt hulp van de stichting Eemsmond helpt Polen. Die stichting stuurt met enige regelmaat hulpmiddelen richting het land en verzorgt ook deze overdracht.
Het is de bedoeling dat het spoorwegorkest in Poznan de uniformen rond december krijgt.