Onvoldoende bewijs in 'moordzaak' travestiet Sonny

© Ron de Feber/RTV Noord
De verdachte in de geruchtmakende zaak rond de dood van een 31-jarige travestiet uit Groningen zit sinds twee maanden weer thuis.
Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde begin januari dat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn om Erik van V. nog langer vast te houden.
De uitspraak van het Hof is nooit openbaar gemaakt. Niet door het Openbaar Ministerie en ook niet door de advocaat van Erik van V.

Beroep succesvol

Eind december vorig jaar verlengde de raadkamer van de rechtbank in Groningen het voorarrest van de verdachte nog met negentig dagen. Justitie verdenkt hem van doodslag. De advocaat van Erik van V. ging tegen dat besluit in beroep. En met succes.
Het gerechtshof stuurde de verdachte, mede op basis van de uitkomsten van het sectierapport, dus naar huis.

Knipperlichtrelatie

De 31-jarige Sonny kwam vorig jaar december om het leven na een uit de hand gelopen
ruzie in de woning van de verdachte aan het kraaiennest in Groningen. De verdachte verklaarde in eerste instantie dat hij een inbreker op heterdaad had betrapt. Later kwam hij op deze verklaring terug en bleek dat de twee al geruime tijd een 'knipperlichtrelatie' met elkaar hadden.

Van V. blijft verdachte

Volgens het Openbaar Ministerie blijft Erik van V. gewoon verdachte. 'Wij hebben naar aanleiding van het sectierapport nog een aantal onderzoeksvragen. De uitkomsten daarvan zijn nog niet binnen. Zodra dat het geval is zullen we de balans opmaken' , aldus woordvoerder Melanie Kompier.

Emotionele achtbaan

Advocaat Arco de Kruijff wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan. 'Mijn cliënt zit momenteel in een emotionele achtbaan. En het einde van de rit is nog niet in zicht.'