Stadjer steelt telefoons van ziekenhuispatiënten

© brett jordan / Flickr Creative Commons
Een 39-jarige Stadjer krijgt drie maanden voorwaardelijke celstraf voor het stelen van mobiele telefoons in het UMCG. Die telefoons waren van patiënten die daar op een kamer lagen.
Hij stal die telefoons van twee vrouwen. Dat deed hij in maart 2013 (mevrouw was even naar de wc) en februari vorig jaar (mevrouw lag te slapen).

Zwembad

Ook werd de man veroordeeld voor het stelen van een jas uit een kluisje bij zwembad Kardinge, in november 2012. Het kluisje zat niet op slot. 'Mijn eigen jas was kapot en ik wilde geen longontsteking oplopen', was zijn verklaring.

Gehaaid

De rechter rekende hem vooral de diefstal in het ziekenhuis zwaar aan: 'Patiënten moeten er vanuit kunnen gaan dat hun spullen daar veilig zijn. Daar heeft hij op een gehaaide manier misbruik van gemaakt.'

Alcoholist

De man stond bekend als notoire alcoholist. Momenteel is hij zelf opgenomen in het UMCG, op een gesloten afdeling. De rechter vond het niet verstandig dat hij direct na zijn behandeling de cel in zou moeten en legde daarom een geheel voorwaardelijke straf op.
Wel moet de man nog dertig uur werken van een eerdere voorwaardelijke taakstraf. Ook moet hij de eigenaressen van de telefoons respectievelijk 70 en 350 euro schadevergoeding betalen.