'Ervaren' Zivkovic geeft opnieuw het slechte voorbeeld voor mede-internationals

© Frank Veenhof/RTV Noord
Oranje onder 19, met de geselecteerde Richairo Zivkovic, probeert zich deze periode via een toernooi te plaatsen voor het EK in Griekenland. Maar opnieuw is Zivkovic uit de selectie gezet. En opnieuw vanwege disciplinaire redenen.
Zijn team speelt donderdagavond in Harkema tegen Servië onder 19, maar de oud-FC'er is voor die wedstrijd buiten de selectie gelaten. Hij zou volgens diverse media te laat zijn gekomen bij de wedstrijdbespreking.
In november is hij ook al eens uit de selectie van Onder 19 gezet, omdat hij om 23:00 uur nog in de bar van het spelershotel stond. Zijn huidige club Ajax legde hem daarna een boete op.

'Ik ben niet zo'

Dat de spits nu opnieuw wordt bestraft door bondscoach Aron Winter is opvallend, omdat hij woensdag nog in De Telegraaf beterschap beloofde: 'Ik ga laten zien dat de vorige keer een foutje was en bewijzen dat ik niet zo ben.'

'Ik wil mijn steentje bijdragen'

Hij beseft zich dat hij een voorbeeld is voor veel andere jongens van Onder 19, omdat hij al veel duels in de Eredivisie en Jupiler League achter zijn naam heeft staan: 'Ik probeer zo veel mogelijk mijn steentje bij te dragen, ook richting de jongens die nog geen ervaring hebben.'
Donderdagavond tegen Servië kan hij zijn ploeggenoten in ieder geval niet helpen. Verwacht wordt dat hij in de rest van het toernooi, met ook onder andere Assen als speellocatie, wel weer bij de selectie hoort.
Aanwezig bij Oranje onder 19 tegen Servie. Zivkovic is om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten.

— Emiel Venema (@EmielVenema)