Ook college is verrast door opstappen van burgemeester Van Zuijlen

© Steven Radersma/RTV Noord
Net als de raad is ook het college van Menterwolde verrast door het besluit van burgemeester Eduard van Zuijlen, om per direct zijn functie neer te leggen. Dat staat in een verklaring van het college.
De werd die vlak voor het begin van de raadsvergadering van donderdagavond gepubliceerd.
Burgemeester Van Zuijlen stapte woensdag op, omdat er volgens hem binnen het college een 'fundamenteel van inzicht over de te hanteren bestuursstijl' bestaat. Hij vindt het daarom tijd om plaats te maken voor een opvolger.

'Had niet gehoeven'

De wethouders zeggen in de verklaring dat een verschil van inzicht wat hen betreft niet tot een breuk had hoeven te leiden. 'Ondanks dat respecteren wij het besluit van de heer van Zuijlen en zijn wij ervan overtuigd dat dit voor hem een moeilijk en weloverwogen besluit is geweest.'

'In het belang van Menterwolde'

Volgens de wethouders is Menterwolde nu gebaat bij eensgezindheid: 'Ondanks de schok van het vertrek is dat waar het college van Menterwolde op dit moment toe wil oproepen, dit alles in het belang van de Menterwolmer bevolking'.
Voor het begin van de vergadering sprak de raad in beslotenheid korte tijd over het opstappen van de burgemeester. Tijdens het openbare deel van de vergadering werd er verder niet over gesproken.