Mijn Ede op TV Noord

De theatervoorstelling 'Mijn Ede' van Marcel Hensema is Eerste Paasdag, zondag 5 april, te zien op TV Noord.
Ede Staal

Marcel Hensema brengt in de voorstelling een ode aan zijn jeugd in Hoogezand in de jaren '80. Zijn ouders hadden een kroeg annex snackbar. Het was de tijd waarin de muziek van Ede Staal populair werd. Veel Groningers verbinden die muziek aan belangrijke gebeurtenissen in hun leven; bruiloften, opbloeiende liefdes of begrafenissen.

Uitverkocht

De voorstelling 'Mijn Ede' was te zien op podia door de hele provincie Groningen en trok overal volle zalen. Tot drie keer toe werd de tournee verlengd. Ook in Amsterdam was 'Mijn Ede' te zien.
Inmiddels speelt Marcel Hensema de opvolger van 'Mijn Ede'; 'Mijn Tweede', die weer even succesvol is. Beide voorstellingen zijn gemaakt bij het Noord Nederlands Toneel.

TV-registratie

Voor iedereen die 'Mijn Ede' nog niet heeft gezien of nog eens wil genieten van deze prachtige, puur-Groningse voorstelling zendt TV Noord op Eerste Paasdag een televisie-registratie uit. 'Mijn Ede' is eind vorig jaar opgenomen in de Stadsschouwburg in Groningen.
'Mijn Ede', Eerste Paasdag op TV Noord vanaf 18.10, herhaling de hele avond en nacht. 'Mijn Ede' is ook te zien via onze app's en rtvnoord.nl.