Stadjer 'op oorlogspad' krijgt taakstraf

© Jos Schuurman/FPS
De 32-jarige Groninger, die op 19 december 's nachts diverse mensen schopte en sloeg in de Poelestraat in de stad, heeft een taakstraf van 120 uur gekregen.
Schadevergoeding

Ook moet hij één van zijn slachtoffers, van wie hij een arm uit de kom draaide, tweeduizend euro schadevergoeding betalen. Gaat de Stadjer opnieuw de fout in, dan wacht hem een maand cel.

Oorlogspad

'Meneer is op oorlogspad geweest', stelde de rechter. De man deelde een kopstoot en een vuistslag uit. Een portier, die getuige was, verklaarde dat hij veel had meegemaakt, maar dat hij nog nooit zoiets had gezien.

Racisme

De Stadjer verklaarde tegenover de rechter dat hij werd gediscrimineerd. Studenten zouden racistische opmerkingen hadden gemaakt. Bovendien was hij laat die nacht met flink wat drank op naar de stad gegaan, waar hij bij verscheidene discotheken werd geweigerd. De man had het gevoel dat niet alleen het tijdstip en de drank, maar ook zijn huidskleur hier iets mee te maken had. De rechter vond dat er voor die verklaring onvoldoende aanwijzingen waren. Uit camerabeelden en getuigenverklaringen bleek duidelijk dat de Groninger zonder aanleiding alles en iedereen op zijn pad aanviel.