Thuiszorgmedewerkster steelt van bejaarde man en werkgever

© RTV Noord
Een 38-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal toen ze bij twee verschillende thuiszorgorganisaties werkte. Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Groningen. Ze kreeg een werkstraf van zestig uur en vier weken voorwaardelijk opgelegd.
De vrouw had op 14 november bij haar toenmalige werkgever in Hoogezand rustgevende medicijnen uit de medicijnkast gepikt, omdat ze thuis kampte met stress en ze de pillen zelf wilde slikken. De diefstal werd opgenomen op camera. De vrouw werd ontslagen.

Portemonnee

Vrij snel daarna kon ze opnieuw als thuiszorgmedewerkster aan de slag bij een andere organisatie. Bij een bezoek aan een bejaarde man in Musselkanaal op 14 december, tijdens haar eerste inwerkdag, stal ze de portemonnee van de man van zijn dressoir. Haar collega had het door en meldde het. De vrouw werd opnieuw ontslagen.

Spijt

De thuishulp had spijt van wat ze had gedaan. Ze kampte met een alcoholprobleem, waaraan ze nu werkt. De rechter vond dat een goed teken, maar hield daarnaast rekening met het verleden van de vrouw: ook eerder had ze al eens medicijnen van haar toenmalige werkgever gestolen.
De vrouw moet zich nu dan ook verplicht melden bij de reclassering en zich laten behandelen. Ook heeft ze een alcoholverbod gekregen en moet ze 250 euro schadevergoeding aan de oude man betalen.