Frank 'Rooie Rinus' den Hollander wint t Grunneger Diktee

Frank den Hollander is de glorieuze winnaar van t Grunneger Diktee van RTV Noord. Rooie Rinus, geboren Zeeuw, was de beste van een klas vol bekende en minder bekende Groningers
De zanger/entertainer en andere helft van Pé Daalemmer maakte negen fouten. Den Hollander was totaal verrast door zijn overwinning. 'Ik bin nou toch wel n echte Grunneger', was zijn commentaar. Op plaats nummer twee eindigden gezamenlijk zanger en Troebadoer Jan Henk de Groot en Derk Bosscher met dertien fouten. Het gemiddeld aantal fouten lag op zeventien.
t Grunneger Diktee is traditioneel het einde van de Grunneger Week van RTV Noord. Ook deze keer was schoulmeester Fré Schreiber de samensteller van het dictee. Marcel Nieuwenweg was de voorlezer. De kandidaten hadden vooral moeite met het woord bogerd (kerel). Ook 'oetdrukkens' als 'aine n zwien in t ies joagen' baarden de nodige hoofdbrekens.
Aan t Grunneger Diktee 2015 deden mee: Janneke Vos, Derk Bosscher, Groninger van het Jaar Hannie Havenga, Wiebe Klijnstra, Jan Henk de Groot, Piet van Dijken, Rosa Timmer, Henk Klouk Smit, Marieke Klooster, Frank den Hollander, varkensboerin Annechien ten Have en Henk de Haan.