Leekster motorcoureur begrijpt niets van uitsluiting

Wegracer Maurice Karsijns uit Leek mag het hele seizoen niet starten in de Yamaha R125 Cup. De organiserende bond SOBW heeft hem uitgesloten.
Vier dagen geleden kreeg Karsijns het te horen. De bond schrijft dat door Karsijns de belangen zijn geschaad. Wat daarmee bedoeld wordt is volledig onduidelijk. De 18-jarige coureur zelf heeft geen idee.

Toevoegen

Navraag bij de voorzitter heeft geen resultaat opgeleverd. Ook RTV Noord heeft verschillende pogingen gedaan om erachter te komen wat zich heeft afgespeeld. Voorzitter Cees van Galen wil niet reageren en zegt dat hij niets toe te voegen heeft aan de brief.
'Met deze man valt absoluut niet te communiceren', vindt Karsijns. 'Je krijgt zomaar de deksel op de neus, want ik heb geen idee wat ik fout gedaan heb. Het is denk ik een persoonlijke kwestie. Ze proberen mij een oor aan te naaien.'

Bemiddeling

Karsijns heeft bij de landelijke bond KNMV om bemiddeling gevraagd in de kwestie. Deze organisatie kan niets voor hem betekenen en legt de zaak neer bij de SOWB. In het uiterste geval gaat Karsijns juridische stappen ondernemen om deelname af te dwingen.
De eerste wedstrijd van het seizoen is zondag in Assen. Karsijns is één van de kandidaten voor het kampioenschap. Vorig jaar eindigde hij als tweede in het klassement.