Jongeren SP: 'PvdA is ervaringsdeskundige rechts kiezen'

© Twitter / @ROODGroningen
'De PvdA-jongeren lijken het niet te kunnen verkroppen dat de SP een provinciebestuur wil zonder de PvdA.'
Siewert Olthof van ROOD Groningen, de jongerenafdeling van de SP, reageert op
van de Jonge Socialisten. Zij waren boos dat de PvdA niet meedoet aan de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie.
'In een zuur stukje op hun site verwijten de Jonge Socialisten de SP voor rechts te kiezen. Hoewel ze bij de PvdA inmiddels ervaringsdeskundige zijn in het kiezen voor rechtse relaties', schrijft voorzitter Olthof op de site van ROOD.

Hautain
De voorzitter van ROOD ontkent dat de SP nu voor een rechtse coalitie kiest. 'Op het gebied van werk, leefbaarheid, windmolens en herindelingen is de PvdA al lang links ingehaald door nagenoeg alle andere partijen.' Volgens hem zijn alle alternatieven die de SP de afgelopen jaren aandroeg 'hautain' afgeslagen door de PvdA.

Haagse partijgenoten

Volgens Olthof is de PvdA geen bondgenoot van de Groningers, maar van 'Haagse partijgenoten en hun VVD-vrienden'. 'Een linkse PvdA was geweldig geweest, maar dat links kun je niet meer met droge ogen beweren.'
ROOD hoopt dat binnen de PvdA een 'ruk naar links' plaatsvindt. 'Dat zowel de jongerentak als de moederpartij de komende vier jaar zich opnieuw uitvindt als actieve volkspartij in plaats van een arrogante bestuurderspartij', zegt Olthof.