Donar wint beker in spannende finale

Donar heeft zondagmiddag in Zwolle de beker gewonnen door SPM Shoeters Den Bosch met 78-70 te verslaan. In een lang gelijkopgaande wedstrijd stond Den Bosch vaak aan de goede kant van de score, maar in het laatste kwart ging Donar de Bosschenaren voorbij.
In de openingsfase van de wedstrijd nam Den Bosch een voorsprong van zeven punten (9-2). Het was het grootste gat dat er deze wedstrijd was, tot acht seconden voor het einde. Na de eerste periode leidde Donar met één punt: 21-20.
Het tweede kwart ging ook gelijk op. Den Bosch viel op door de vele aanvallende rebounds en aan de andere kant viel Donar op met de vele rake driepunters. Voor rust vielen zeven van de elf driepuntspogingen van de Groningers door het netje.
In het derde kwart werd het spel aan beide zijden slordiger. Bij Donar vielen de driepunters minder vaak en er werd aan beide kanten heel erg veel balverlies geleden. Spannend bleef het wel, want het derde kwart eindigde in een 52-50 voorsprong voor Den Bosch.
In het derde kwart kwam Donar geen enkele keer op voorsprong. Pas halverwege het vierde kwart lukte dat. Het bleef lang spannend, maar in de slotfase maakte Den Bosch teveel fouten en was Donar scherp in de afronding. Met een mooie dunk bepaalde Craig Osaikhwuwomwan de eindstand op 78-70