Bram de Kort wint 28e Omloop van de Veenkoloniën

Bram de Kort uit Dongen heeft zondagmiddag de 28e Omloop van de Veenkoloniën op zijn naam geschreven. Hij kwam in Veendam solo over de finish.
In een door wind en regen geteisterde wedstrijd was sprake van een echte waaierkoers, waarin diverse groepen ontstonden. Met nog zo´n veertig kilometer te gaan ontstond een beslissende kopgroep van zes man. In de laatste paar kilometer op de plaatstelijke omloop koos De Kort het hazepad.

Nieuwe leider

Ploeggenoot Maikel Bos uit Oldebroek werd tweede en Jason van Dalen uit 's-Gravenzande derde. Adrie Lindeman was met een zesde plaats de beste renner van de NWVG uit Groningen. Wieger van der Wier uit Marum werd elfde. Na twee wedstrijden in de Clubcompetitie heeft De Kort de leiding in het klassement overgenomen van Marco Hoekstra uit Haren.

Sterk debuut Moorlag

Henk Jaap Moorlag uit Onstwedde maakte een verdienstelijk debuut voor de Stormvogels uit Veendam. De oud-mountainbiker was overtraind wat hem meer dan anderhalf jaar uit competitie hield, maar heeft de draad weer opgepakt. Hij streed lang mee van voren en werd uiteindelijk veertiende.