SP, CDA en GroenLinks willen snelle uitspraak over gasbesluit

© Jos Schuurman/Fotoburo FPS
De Statenfracties van SP, CDA en GroenLinks stappen woensdag naar de Raad van State om het gasbesluit van minister Kamp aan te vechten.
Extra

Ook gemeenten, milieu-organisaties en het Groninger provinciebestuur maken de gang naar de Raad van State, maar de drie politieke partijen hebben daar een extra procedure aangevraagd. Dat deed daarvoor ook de nieuwe partij Groningen Centraal! al.

Direct

Via een voorlopige voorziening willen de drie Statenfracties dat de rechter gelijk uitspraak doet over het gasbesluit. 'We vinden dat er snel een besluit moet komen', aldus SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman. 'Mensen zijn immers belangrijker dan winst.' Hoe snel dat besluit zal vallen, is nog niet duidelijk. Beckerman hoopt dat dit 'direct' zal zijn.

Extra kans

Doordat de SP mogelijk deel uit gaat maken van Gedeputeerde Staten, ontstaat voor de partij een 'extra kans' om bezwaar te maken tegen het gaswinningsbesluit. 'Als provinciebestuur kunnen we dan nogmaals naar de rechter, omdat we dan direct belanghebbende zijn', aldus Beckerman.