OM wil uitvoerder werkzaamheden A7 niet langer vervolgen

© Marc McLaughlin / Flickr Creative Commons
Het Openbaar Ministerie wil een 28-jarige uitvoerder van wegwerkzaamheden niet langer vervolgen voor betrokkenheid bij een dodelijk ongeval in 2012 op de A7 bij Hoogkerk.
De Drachtster heeft precies een jaar later een zwaar motorongeluk gekregen en liep daarbij onder meer een hersenbeschadiging op. 'Hij is niet meer de man van destijds', zei zijn advocaat in de rechtbank. Het Openbaar Ministerie wil nu afzien van vervolging.

Kraanmachinist

Bij het ongeval een jaar eerder stak een kraanmachinist met zijn kraan de A7 over om bij wegwerkzaamheden te komen. Toen hij even stilstond op de invoegstrook botste een 88-jarige automobilist op de kraan. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Opdracht

De 28-jarige Drachtster zou de kraanmachinist opdracht hebben gegeven met de kraan de snelweg over te steken om tijd en kosten te besparen. De kraanmachinist, die in januari een taakstraf van 180 uur waarvan 80 voorwaardelijk kreeg, had zijn kraan eigenlijk op een vrachtwagen met aanhanger naar de werkzaamheden moeten brengen.
De rechter doet over twee weken uitspraak.