Van Beek: Wad&Zoo is een unieke kans voor de Eemshaven

© RTV Noord
Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond is blij dat de initiatiefnemers van attractiepark Wad&Zoo hun pijlen op de Eemshaven hebben gericht. Volgens Van Beek is het park een aanwinst voor het gebied en de haven.
Wad&Zoo in de Eemshaven

Ook al zijn de plannen nog prematuur, burgemeester Van Beek is erg enthousiast: 'Het past helemaal in de plannen van de gemeente Eemsmond als het gaat om meer toeristen naar de Eemshaven te krijgen.'
'We zijn al druk bezig om fietspaden aan te leggen en binnenkort kun je er ook met de trein komen. Wad&Zoo is dus zeer welkom' zegt Van Beek.

'Over de financiën hebben we het nog niet gehad'

Voordat het educatieve attractiepark er kan komen moet er volgens de burgemeester nog wel een aantal zaken worden bekeken. Zo moet het bestemmingsplan worden aangepakt en is het terrein van rederij AG Ems, waar het park komt, ook nog niet startklaar.
'Daarnaast hebben we het ook nog niet gehad over de financiën', zegt Van Beek. 'Dat moeten we nog met elkaar op de rit zetten, maar de eerste stappen zijn gezet', aldus Van Beek.

Geen Delfzijl, maar Eemshaven

Het bestuur van de stichting Wad&Zoo kondigde vorige week een koerswijziging aan. In eerste instantie zou het educatieve attractiepark in Delfzijl komen, maar dat bleek financieel niet haalbaar. Dus koos de stichting voor een alternatief in de Eemshaven.