Liveblog: Storm raast over Groningen (gesloten)

De storm raast over Groningen. Delen van daken waaien weg, veel bomen omgewaaid en trampolines vliegen zelfs door de lucht. RTV Noord houdt voor u een live blog bij:
Dit deel van het liveblog is helaas vol.
Ambtenaren en raadsleden van de gemeente Groningen zouden dinsdag naar Rotterdam voor een werkbezoek, maar de storm gooide roet in het eten:
De bus stond klaar voor de excursie naar Rotterdam. Zware storm, veel files en ongelukken blokkeerden de reis. pic.twitter.com/8HSGlm6fR5
— Bea Enting (@Bea_Enting)
15.35 Lastig voor mensen die in de auto onderweg zijn naar Groningen. Op de A28 bij Pesse is een boom op de snelweg beland. De linkerrijstrook is gestremd voor het verkeer. Er ontstaan files.
15.32 Het verbond van Verzekeraars komt al met een schatting van de schade door de Lentestorm. Een paar miljoen. Maar dit kan nog oplopen. Interpolis heeft op de afdeling schadeafhandeling al extra personeel ingezet.
15.24 De meldkamer Noord Nederland wordt nog steeds overspoeld met telefoontjes. Een woordvoerder doet nogmaals een oproep om alleen te bellen met dringende zaken. Rijkswaterstaat raadt chauffeurs van lege en licht beladen vrachtwagen dringend aan niet de weg op te gaan. Al de hele dag komen vrachtwagens in de problemen.
15.09 uur Nog steeds komen de meldingen van stormschade binnen. Overlast onder meer aan het Dilgtplein in Haren, het Vondelpad in Groningen, de Uiterdijk in Appingedam, de Voormolenstraat in Veendam, de Terpstraat in Ezinge en zo kunnen we nog even doorgaan.
14.50 uur Ook in Ten Boer gaat de wind flink tekeer. Daar zijn stukken van daken van woningen gewaaid.
Ondertussen 2 “@ten_boer: Meerdere daken nu opgewaaid in Ten boer @rtvnoord @noordnieuws @remyvanmannekes pic.twitter.com/4SXH8IZjUG
— Remy van Mannekes (@remyvanmannekes)
Nog een melding van een vrachtwagen in de problemen. Op de N33 ter hoogte van Siddeburen is een deel van een vrachtwagen afgewaaid.
Deel vrachtwagen afgewaaid op #N33 thv #Siddeburen. Verkeer moet uitwijken.
— Politie Groningen (@polgroningen)
14.39 De dakbedekking van een zoutloods bij de Duinkerkenstraat in Groningen is er af gewaaid. Meer informatie is nog niet bekend.
Dakbedekking waait van zoutloods gemeente Groningen #storm #rtvnoord pic.twitter.com/A1DVXD1HEt
— Nico Swart (@nicoswart)
14.33 Een vrachtwagen is gekanteld op de N388 tussen Zoutkamp en Grijpskerk. De weg is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Niezijl en Kommerzijl.
14.20 Tussen Assen en Beilen rijden geen treinen. Er is een boom op de bovenleiding gevallen. De leiding is geknapt. Naar verwachting is het treinverkeer tot minstens 20.00 uur gestremd.
Assen-Beilen: door een defecte bovenleiding geen treinen. http://t.co/axyyfHaEPO #AsnBl
— NS online (@NS_online)
Boom op het spoor assen pic.twitter.com/whbCwfstiY
— Alex Straver (@AlexStraver)
14:15
Bij De Groninger Archieven aan het Cascadeplein in de stad is een muurtje omgewaaid. Daardoor is een auto beschadigd.
Muur vlakbij @gronarch in #Groningen omgevallen, ook de vlaggenmast is om. Auto total loss. #storm #dvhn pic.twitter.com/FmEqYE2tfE
— Liselotte Schüren (@LSchuren)
14.00 uur Een trampoline is achter een boom blijven hangen aan de Savornin Lohmanlaan in Oude Pekela. De trampoline is achter een woning weggewaaid. Maar waar?
13.50 uur Aan de Edzemaheerd in de Groninger wijk Beijum is een gedeelte van een dak losgewaaid. De brandweer is bezig om de losse stukken weg te halen.
13.15 uur De bruggen in de stad Groningen worden niet bediend. Door de storm kan dat niet veilig gebeuren.
13.00 uur De treinen rijden niet op het baanvak Groningen-Roodeschool en tussen Groningen en Delfzijl. Er liggen bij Winsum takken op het spoor daardoor ondervinden de treinen naar Delfzijl er ook hinder van. Ze kunnen elkaar niet passeren. ProRail gaat de takken weghalen. De stremming duurt waarschijnlijk nog een uur.
12.43 uur Aan de Raadsgildenlaan in Veendam is een boom terecht gekomen op het muzieklokaal van scholengemeenschap Winkler Prins. Er waren geen kinderen in het lokaal aanwezig. De bliksemafleider van het gebouw raakte licht beschadigd. De lessen gaan gewoon door. De kinderen worden straks begeleid als ze uit school gaan omdat bij het fietsenhok ook bomen staan.
12.00 uur De ondergrondse afvalcontainers in Groningen worden dinsdag niet geleegd. Dat geldt ook voor glas-en papiercontainers. De containers worden nu woensdag opgehaald. Volgens de gemeente Groningen kunnen de containers boven windkracht 6 niet veilig opgetakeld worden. Het legen van de groene en grijze containers verloopt wel volgens schema.
Bij de brandweer in Groningen zijn nu zeven meldingen binnen van omgewaaide bomen. Dat is onder meer het geval aan de Omtadaweg in 't Zandt.
Grote drukte bij meldkamer Noord-Nederland door storm http://t.co/KYjauFQeCo #rtvnoord pic.twitter.com/tqKJ9Uv13s
— RTV Noord (@rtvnoord)
Waterschap Noorderzijlvest laat weten dat de coupures in Delfzijl woensdagavond dicht gaan. Om 19.00 uur komen de coupure-ploegen bijeen. Er wordt een waterstand verwacht van 3 meter boven NAP.
Beelden van de storm vanuit de boot naar Schiermonnikoog.
Posted by
on Tuesday, March 31, 2015
11.00 uur Vervoerbedrijf QBuzz meldt dat de bussen gewoon volgens dienstregeling rijden en vooralsnog geen hinder hebben van de storm. Ook de treinen van Arriva rijden volgens het spoorboekje.
09.56 uur: Waterschap Noorderzijlvest verwacht om 22.30 uur de hoogste waterstand in Delfzijl. Later op de dag wordt duidelijk of de coupures dicht moeten.
Laatste boten van en naar Schiermonnikoog gaan mogelijk niet, melden medewerkers Wagenborg aan passagiers op de veerboot.