Gezocht: Engel uit Warffum

Wie bracht me naar huis toen mijn vader onder de trein gekomen was? Die vraag houdt Jan Visscher uit Westerbork al 50 jaar bezig.
Bizar ongeluk

Op vrijdagmiddag 9 april 1965 komt fietsenmaker Piet Visscher uit Winsum om het leven bij een treinongeluk op de onbewaakte spoorwegovergang bij de Winsumermeeden. Het bizarre is dat zijn 17-jarige zoon Jan in de bewuste trein zit. Hij gaat in Groningen naar de MTS en reist dagelijks op en neer.

Engel

Na het ongeluk ziet Jan zijn zwaargewonde vader in het wrak van de auto. Omstanders zeggen dat hij beter naar huis kan gaan. Een onbekend meisje uit Warffum vergezelt hem bij wat hij noemt "de allerzwaarste wandeling van m'n leven". Hij heeft het meisje daarna nooit terug gezien en wil haar na 50 jaar graag ontmoeten en bedanken. "Het voelt alsof ze op dat moment een engel voor me was".

Oproep

Was u dat meisje uit Warffum dat op 9 april 1965 in de trein zat vanaf Groningen? Dat meisje dat met Jan Visscher mee naar huis is gelopen? Of kent u haar? Neem dan alstublieft contact met ons op. Mail naar cvanselm@rtvnoord.nl of bel tijdens kantooruren 050-3199999

Cunera 12 april

Eerder deed Jan Visscher een oproep op Radio Noord maar die heeft helaas nog niets opgeleverd. Op zondag 12 april doet Visscher zijn verhaal in het tv-programma 'Cunera'.