Liveblog (2): Storm raast over Groningen (gesloten)

Afgewaaide daken, bomen op de wegen en het spoor en een woeste Waddenzee: de storm raasde dinsdag over Stad en Ommeland. RTV Noord hield de hele dag een liveblog voor u bij.
Door de grote hoeveelheid meldingen is dit deel 2 van ons liveblog.
20:00 uur: Nu de storm iets aan kracht heeft verloren en het aantal schademeldingen afneemt, sluiten wij dit liveblog. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de harde wind en het hoge water in onze provincie.
19:50 uur: De coupures in Delfzijl sluiten dinsdagavond om acht uur en niet om zeven uur, zoals eerder gemeld. Dit twittert waterschap Hunze en Aa's. Noorderzijlvest is overigens het waterschap, dat over de dijkdoorgangen gaat. De coupures gaan dicht, omdat om 22:00 uur een waterstand van drie meter boven NAP wordt verwacht.
19:12 uurVeel mensen ontdekken hun stormschade dinsdagavond pas bij thuiskomst:
Behoorlijk balen: boom omver! #storm pic.twitter.com/IGgs4zO47T
— Marian Heidanus (@HeidanusMarian)
18:36 uur: Hoogstwaarschijnlijk rijden pas donderdagochtend weer treinen tussen Assen en Hoogeveen. Dat bevestigt ProRail. De boom, die bij Assen op het spoor is gevallen, heeft de bovenleiding vernield en die moet vervangen worden.
18:29 uur: Het KNMI heeft de code oranje ingetrokken. De storm is over zijn hoogtepunt heen, maar het gevaar is niet geweken. Er kunnen nog zware windstoten voorkomen. Bovendien stijgt het water en gaan om 19:00 uur de coupures in Delfzijl dicht.
17:58 uur: Sommige mensen met schade vragen hulp via Twitter:
Ben of ken je iemand met een hoogwerkertje/lange ladder in Groningen? #storm #spoed 2 grote bomen in mn tuin ontzet.....
— karlijn donders (@karlijndonders)
17:17 uur: Varkenshouder Annechien ten Have uit Beerta zag dat een oude beuk het niet kon winnen van de storm:
Deze oude #beuk is geveld door de #storm. Jammer nijlganzen, jullie broedplek is niet meer. pic.twitter.com/gCe7v1U9W7
— Annechien ten Have (@PiggyPower1)
16:49 uur Mulder's Meubeldorp in Vriescheloo is ontruimd op last van de brandweer. De koepel bovenop de winkel is eraf gewaaid. Het gevaarte is vijftien meter breed en ongeveer zeventig meter lang. Op het moment dat de koepel wegvloog, waren er niet veel klanten in de zaak en niemand is gewond geraakt. De schade is enorm.
Dakplaten worden bijeengezocht bij Mulders Meubeldorp in Vriecheloo het dak is van een gedeelte van het pand gewaait pic.twitter.com/lX6LTFRPFI
— Otto Pekel (@ottopekel)
16:43 uur: Op de Waardweg tussen Grijpskerk en Zoutkamp heeft de wind grip gekregen op een vrachtwagen. De chauffeur verloor zijn aanhanger met isolatiemateriaal. Een deel van de lading belandde in een sloot.