Politiebureaus Stad krijgen andere indeling

Het politiebureau aan de Parkallee gaat op termijn dicht
Het politiebureau aan de Parkallee gaat op termijn dicht © Google Streetview
Eerder maakte de politie al bekend welke plannen er zijn voor politiebureaus in de hele provincie Groningen. Nu zijn ook de wijzigingen bekend op wijkniveau in de stad Groningen.
Zo gaat het politiebureau aan de Parkallee bij de wijk Kardinge op termijn dicht en de huidige politieposten aan de Kajuit in Lewenborg en de Claremaheerd in Beijum worden vervangen door kleine steunpunten.
In de kleine steunpunten is ruimte voor twee tot maximaal vier werkplekken.

Groot steunpunt

Het politiebureau aan de Diamantlaan in Vinkhuizen wordt omgevormd tot groot steunpunt. Op dit steunpunt komen acht tot tien werkplekken. Ook kunnen mensen er terecht om bijvoorbeeld aangifte te doen.

Teambureau

De huidige politiebureaus aan de Rademarkt, Korreweg en de Vondellaan zullen in de toekomst blijven functioneren als teambureau.
De veranderingen zijn doorgesproken met het stadsbestuur. Loco-burgemeester Ton Schroor laat in een reactie weten te kunnen leven met de wijzigingen.

Zichtbaar en aanwezig

'Wat wij belangrijk vinden is dat de politie zichtbaar en aanwezig is in de wijken. Wij hebben de indruk dat dat niet minder wordt.'
Overigens staat de uitvoering van de plannen pas gepland tussen 2020 en 2025. Bekijk ook de plannen voor de hele provincie.