Roemenen moeten cel in voor inbraakpoging bij elektronicawinkel

© RTV Noord
Twee Roemenen moeten de gevangenis in voor een poging tot inbraak bij een elektronicawinkel aan het Overwinningsplein in Groningen.
Een 34-jarige Roemeen kreeg zes weken celstraf, omdat hij eerder diefstallen en overvallen had gepleegd. Van een eerdere voorwaardelijke straf moet hij bovendien nog eens een week extra uitzitten. Zijn 27-jarige handlanger zonder strafblad moet vier weken naar de gevangenis.
Het dak op
De beide inbrekers werden betrapt door een buurtbewoner die hen op het dak van de garageboxen achter de winkel zag klimmen. De getuige waarschuwde de politie, die snel ter plaatse was.

Geen inbraaksporen
De mannen hadden zich intussen verstopt achter een container en in een van de garageboxen. De politie vond hen en sloeg hen in de boeien, hoewel er bij de winkel geen inbraaksporen te zien waren. Beide mannen klemden hun kaken stijf op elkaar tijdens het verhoor.

Verstoppertje

De advocaten van de mannen bepleitten dan ook dat er te weinig bewijs was voor een poging tot inbraak. Maar de rechter vond het zo onwaarschijnlijk dat de mannen midden in de nacht om een andere reden verstoppertje zouden hebben gespeeld, dat hij wel tot een veroordeling kwam.