Mindervalidensport Delfzijl: 'Sport is leuk én voor iedereen'

De stichting Mindervalidensport Delfzijl organiseert een speciale sportdag voor zowel gehandicapten als niet-gehandicapten in Delfzijl, op Koningsdag.
Koningsdag staat volgens de stichting tegenwoordig volledig in het teken van sport. Ideaal voor een sport- en belevingsdag, volgens de organisatie.

Sport is voor iedereen

'En sport is voor iedereen', zegt voorzitter van Mindervalidensport Willem Meloni, die zelf moeilijk ter been is. Hij weet door zijn handicap als geen ander hoe belangrijk het is om stil te staan bij de mogelijkheid om te kunnen sporten met een beperking.
'Onze koning is zo 'sport-minded' en het lijkt ons het ultieme moment om de sportdag juist dan te organiseren', lacht hij.

Uitgeklede variant

Vorig jaar organiseerde de stichting samen met de Oranjevereniging Delfzijl al een uitgeklede variant van de sport- en belevingsdag. Omdat de voorbereiding kort was en de bekendheid minimaal, kwamen er weinig mindervaliden op af.

Iedereen door elkaar

De stichting hoopt dat door de sportdag zowel validen als mindervaliden eerder met elkaar gaan sporten. 'Er is zo weinig voor gehandicapte sporters', zegt Meloni. 'Hoe mooi zou het zijn als een team van sporters samensmelt met een team van sporters met een beperking?'

Zelf meedoen

Tijdens de sport- en belevingsdag zijn er op het Molenbergplein van elf tot vijf uur verschillende sporten zoals rolstoelbasketbal en tafeltennis te bekijken. 'Maar iedereen mag ook meedoen', benadrukt Meloni.