OM gaat door het stof voor vertraagde zaak Poelestraat

© Jos Schuurman/FPS
Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag tijdens een zitting excuses aangeboden, omdat de zaak te lang op de plank is blijven liggen.
Het betreft een
, die op 2 december 2012 plaatsvond in de Poelestraat in Groningen. Het slachtoffer werd zwaar toegetakeld en moet daardoor een oog missen.

Gepasseerd station

Normaal gesproken eist het OM in dit soort gevallen een gevangenisstraf. Maar omdat de zaak nu pas voor de rechter komt, eist het OM tegen de drie verdachten een werkstraf van 150 uur.
Officier Pieter van Rest zei het tijdens de zitting zo: 'Dat [de vertraging - redactie] komt deze zaak voor alle partijen niet ten goede, mijn excuses daarvoor. (...) Een celstraf is daarom nu een gepasseerd station'.

Schadevergoeding

De verdachten zijn twee mannen van 22 jaar uit Marum en een 23-jarige man uit Zevenhuizen. Het slachtoffer kreeg trappen in het gezicht. De verdachten konden worden aangehouden dankzij beelden van beveiligingscamera's.
Naast een werkstraf eist het OM tegen de verdachten een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Ook moeten ze, als het aan het OM ligt, het slachtoffer een schadevergoeding van 21.000 euro betalen voor de medische kosten.