SP: 'Geen receptie en wachtgeld voor Van Zuijlen'

© ANP/Lex van Lieshout
Vertrekkend burgemeester Eduard van Zuijlen hoeft van de SP in Menterwolde niet te rekenen op een warm afscheid. De partij gruwt van de afscheidsreceptie voor van Zuijlen en het wachtgeld waar hij daarna recht op heeft.
Gewetensbezwaren

De burgemeester stapte vorige week woensdag op. Hij lag al langer in de clinch met zowel de gemeenteraad als zijn wethouders over de aanstelling van Wedeka-personeel. Van Zuijlen had daar 'gewetensbezwaren' tegen. Het zou de gemeente te veel geld kosten.

Afscheid

Van Zuijlen draagt zijn taken per direct over aan de loco-burgemeester en de vice-voorzitter van de raad. 14 april is zijn laatste werkdag. Op 13 april staat er een afscheidsreceptie gepland voor de burgemeester.
De SP-fractie betreurt het besluit van Van Zuijlen om zelf op te stappen en hoopt dat hij afziet van een receptie op kosten van de gemeenschap, tenzij hij deze met eigen middelen betaalt.

Wachtgeld

Ook de wachtgeldregeling is een doorn in het oog van de SP. De partij ziet sowieso liever dat vertrekkende politici WW aanvragen, in plaats van dat ze de 'riante' regeling aanspreken.
Ook nu. 'De regeling drukt zwaar op het gemeentelijk budget', aldus de socialisten, die een beroep doen op de burgemeester om ervan af te zien, of de duur tot een minimum te beperken.