Liveblog Vitesse-FC Groningen 1-1 #vitgro Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt zaterdagavond in Arnhem in het GelreDome tegen Vitesse. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live
90+5'
Het is afgelopen in Arnhem. In een leuk duel wordt het wéér 1-1.
90+4' Kans voor Ibarra, maar hij schiet de bal naast.
90+4' De laatste minuut is ingegaan.
90+1' Vejinovic is naar de kant gegaan. Hij wordt vervangen door McEachran.
90+1' Er komen vier minuten extra tijd bij. Groningen heeft de laatste minuten het meeste balbezit.
88' Veel strijd op het veld.
84' Mahi had last van kramp en is vervangen door Van Nieff.
84' Geel voor Van der Velden. Hij loopt door op Kashia. Geen slimme actie van Van der Velden.
81' Bacuna is in het veld gekomen. Hij vervangt Hoesen.
81' Het wordt nog een hete tien minuten in Arnhem. Vitesse is op zoek naar meer.
80' Geel voor Mahi voor een overtreding op Labyad.
79' Doelpunt Vitesse 1-1 Uitgerekend uitblinker Padt scoort een eigen doelpunt. Een schot van Labyad komt op de paal, maar via de rug van Padt rolt de bal het doel in. Het staat gelijk.
78' Knap weggedraaid en goed geschoten door Djurdjevic, maar weer staat Padt in de weg.
77' Mogelijkheid voor Groningen, maar Van der Velden en Hoesen springen er slordig mee om.
75' Voorzet van Mahi wordt nog net door Room over het doel getikt. Uit de hoekschoppen die volgen is Botteghin één keer gevaarlijk.
74' Schotje van Labyad gaat naast. Padt is aan het tijdrekken en krijgt geel van Nijhuis.
73' Rusnák maakt plaats voor Van der Velden.
73' Volley van dichtbij van Djurdjevic, maar zijn inzet gaat naast.
70' Geel Hoesen.
68' Ibarra en Djurdjevic komen binnen de lijnen bij Vitesse. Oliynyk en Qazashvili gaan naar de kant.
66' De wedstrijd wordt in een hoog tempo gespeeld. Het gaat op en neer in de GelreDome.
65' Gevaarlijk schot vanaf de rand van het strafschopgebied wordt gevangen door Padt.
64' Mooie actie van Mahi die de bal op Kappelhof geeft door Achenteh te poorten. Kappelhof legt de bal terug op Chery, maar zijn schot is te slap.
60' Van der Heijden krijgt een gele kaart.
55' Mooie aanval van Groningen. Burnet geeft de bal aan Hoesen, die Chery met een mooi hakje aanspeelt. Chery schiet op doel en Room kan de inzet tot hoekschop verwerken. Uit de Hoekschop ontstaat geen mogelijkheid.
53' Grote kans voor Groningen. Hoesen krijgt de bal op de rand van het doelgebied, met zijn rug naar het doel. Hij sleept de bal onder zijn voet door en wordt onderuit getrokken door Kashia. Nijhuis wil echter van geen strafschop weten.
51' Hele grote kans voor Vitesse. Traoré komt op Padt af, maar speelt de bal nét iets te ver voor zich uit. Padt is attent en stort zich met zijn teen tegen de bal. 50' Tibbling staat op de pols van Kieftenbeld, maar de aanvoerder kan zonder verzorging verder.
48' Veelbelovende aanval van Groningen wordt onterecht afgefloten wegens buitenspel.
46' Beide ploegen hervatten de wedstrijd ongewijzigd.
46' Groningen heeft afgetrapt voor de tweede helft.
Rust Over de blessure van Michael de Leeuw zei Erwin van de Looi voor de wedstrijd: 'Michael de Leeuw was nog wat stijf in zijn hamstring. We nemen geen enkel risico. Woensdag is er ook nog een wedstrijd.'
45' Padt vangt op slag van rust nog een schot van Traoré. Nijhuis fluit direct daarna voor de rust.
44' Padt voorkomt de gelijkmaker. Een lage voorzet op Traoré wordt door de spits van dichtbij op doel geschoten, maar Padt kan met zijn voet nog net voorkomen dat Traoré de gelijkmaker scoort. Aan de andere kant test Chery Room nog een keer na een goede uitbraak.
42' Chery schiet van grote afstand uit een lastige hoek. Doelman Room kan makkelijk redding brengen.
38' Het levert geen kans op.
37' Hoekschop voor Vitesse.
36' Prima actie van Mahi. Schot van afstand kan echter makkelijk gestopt worden door Room.
34' Schot van Traoré gaat voorlangs. Vitesse is op zoek naar de gelijkmaker.
29' Mooie pass van Vejinovic op Oliynyk, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.
24' Typische actie van Mahi, die de bal voorgeeft. Rusnák schiet de bal via het gevoelige plekje van Kashia naast. Uit de hoekschop volgt geen kans.
21' Padt vangt.
20' Het duel is tot leven gekomen. Hoekschop voor de thuisploeg.
19' Goede redding van Padt op een schot uit de draai van een Vitessenaar.
17' Grote kans voor Groningen. Door slordig balverlies krijgt Kieftenbeld de bal. Hij stuurt Rusnák diep, maar de bal gaat iets te ver naar buiten, waardoor de hoek lastiger wordt. Zijn schot komt tegen het lichaam van doelman Room.
16' Maar hij maakt 'm nu niet. De vrije trap gaat over.
15' Vitesse krijgt een vrije trap op zo'n twintig meter van het doel. Met Vejinovic hebben ze een specialist in huis.
13' DOELPUNT FC GRONINGEN 0-1! De hoekschop wordt kort genomen. Rusnák schiet op doel, maar de inzet wordt aangeraakt. Lindgren is attent en schiet de bal van dichtbij binnen.
12' De eerste mogelijkheid voor Groningen. Mooie actie van Rusnák, die Hoesen bereikt. Zijn schot wordt gekraakt. Hoekschop voor Groningen...
11' Groningen heeft moeite de bal in de ploeg te houden. Vitesse met het eerste schotje op doel, maar Padt kan de inzet van Diks simpel keren.
8' Het is wachten op het eerste doelgevaar. Het is een slordige fase in de wedstrijd op dit moment.
5' Eerste dreigende moment komt van Vitesse. De voorzet van Labyad komt echter niet bij een medespeler.
1' Vitesse neemt de aftrap. De wedstrijd is begonnen!
Michael de Leeuw zou bij FC Groningen in de basis starten, maar vlak voor de wedstrijd bleek hij toch nog teveel last van zijn hamstring te hebben. De topscorer van Groningen zal dus niet in de basis starten tegen Vitesse. Zijn vervanger is Danny Hoesen. Of De Leeuw ook de halve finale tegen Excelsior moet missen, is nog niet bekend.
De laatste keer dat Groningen tegen Vitesse speelde, werd er met 4-0 gewonnen. Die wedstrijd was de kwartfinale van het bekertoernooi. Groningen speelde toen thuis. Eerder speelde Groningen in competitieverband met 1-1 gelijk tegen de Arnhemmers.
Na de bekernederlaag van Vitesse, zetten de Arnhemmers een mooie reeks neer. In de negen wedstrijden die volgden, werden er acht gewonnen en één keer gelijkgespeeld.
De bank van FC Groningen: Van der Vlag, Payne, Van der Laan, Hateboer, Bacuna, Van Nieff, Van der Velden
Opstellingen
Vitesse: Room; Diks, Van der Heijden, Kashia, Achenteh; Pröpper, Vejinovic (90+1' McEachran), Labyad; Qazaishvili (68' Ibarra), Traoré, Oliynyk (68' Djurdjevic)
FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Chery, Tibbling, Kieftenbeld; Mahi (84' Van Nieff), Hoesen (81' Bacuna), Rusnák (73' Van der Velden)
Scheidsrechter: Nijhuis