Vermakelijke remise FC Groningen in Arnhem

FC Groningen heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. In Arnhem kwam Groningen op voorsprong, maar moest het tien minuten voor tijd een zure gelijkmaker slikken.
Bij Groningen was er een basisplek gereserveerd voor topscorer Michael de Leeuw, maar vlak voor de wedstrijd bleek hij toch nog teveel last van zijn hamstring te hebben. Met het oog op de halve finale van de beker werd besloten De Leeuw niet te laten starten en Danny Hoesen in de punt van de aanval te zetten.
Groningen liet vanaf het begin niet merken zich te sparen voor het treffen met Excelsior. Na een aftastende fase kwamen de bezoekers na dertien minuten op 1-0: Rasmus Lindgren reageerde attent op een gekraakt schot van Albert Rusnák.
In het vervolg kregen Rusnák en Tjaronn Chery nog enkele kleine mogelijkheden om de score uit te breiden. Op slag van rust kreeg Vitesse een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, maar Sergio Padt lag goed in de weg bij een inzet van dichtbij van Bertrand Traoré.
Na rust ging de amusementswaarde omhoog. Het spel golfde op en neer en beide ploegen hadden kansen op een doelpunt. Hoesen en Chery konden namens Groningen scoren, terwijl Padt aan de andere kant Traoré en Uros Djurdjevic van scoren afhield.
Uitgerekend uitblinker Padt werd in de 79ste minuut de schlemiel. Een schot van Zakaria Labyad kwam via de paal terug in het veld, maar stuiterde via de rug van Padt over de doellijn.
In het vervolg werd er door beide ploegen gestreden om elke meter, maar gescoord werd er niet meer. Voor Groningen betekende dat de achtste 1-1 van dit seizoen.