Donar verliest na verlenging in Den Bosch

© Donar
Nog geen week na de bekerwinst van Donar op SPM Shoeters Den Bosch, kruisten de twee basketbalgrootmachten zaterdagavond weer de degens. In een spannende wedstrijd, die pas na verlenging werd beslist, zegevierden de Bosschenaren in eigen huis met 84-79.
Vorige week zondag was Donar in de bekerfinale in Zwolle met 78-70 te sterk voor Den Bosch. Het verlies door de topfavoriet leek door te werken in de hoofden van de spelers, want een paar dagen na de nederlaag werd thuis ook verloren van Landstede Basketbal uit Zwolle.
Den Bosch begon tegen Donar niet goed en na het eerste kwart stonden de Groningers met 21-8 voor. Bij rust was dat gat echter gedicht en had Den Bosch de leiding: 31-30.
Na rust ging het lange tijd gelijk op en met ingang van het laatste kwart leidde Donar met een minimale voorsprong: 53-54.
Donar nam in het laatste kwart een voorsprong, dat maximaal acht punten werd (57-65). Den Bosch rechtte echter de rug en met nog dertig seconden op de klok en een 70-71 stand mocht de thuisploeg twee vrije worpen nemen. Eén daarvan verdween in het netje, waardoor er werd verlengd in de Maaspoort in Den Bosch.
In die verlenging bleek de thuisploeg uiteindelijk de sterkste: 84-79.
Bij Donar was Lance Jeter topscorer. Mede door vier rake driepunters uit acht pogingen, kwam hij op negentien punten. Topscorer van de wedstrijd was Brandyn Curry met 32 punten.