Hartwig Rohde wint met Gronings paard voor tweede keer Indoor Tolbert

De 26e Grote Prijs van Indoor Tolbert is zaterdagavond gewonnen door de Duitser Hartwig Rohde uit Werlte. Hij startte in een uitverkochte HJC Manege als laatste in de barrage en realiseerde de snelste tijd met Havinga's Amando.
Rohde won Indoor Tolbert ook in 2008. Het was ook een beetje een Groningse zege. Havinga's Amando is geboren in Feerwerd en eigenaar Havinga komt uit Lettelbert. Rohde was in de barrage de snelste van negen combinatie's. Jur Vrieling kwam als tweede in de ring en moest een tijd zetten.

Rohde maakt het af

De ruiter uit Holwierde stuurde Icarus van de Kalevallei foutloos rond in 28.62 seconden. Zijn tijd bleef staan tot de zevende starter. Angelique Hoorn uit Wanneperveen snelde met Fabels naar 27.58 seconden, waarna Rohde het in 26.63 seconden afmaakte. Nicole Botma uit Zuidbroek werd met Dollards Abu Dhabi Cjs zesde.

Las Vegas

Het was voor Vrieling in Tolbert zijn laatste wedstrijd voordat hij aanstaande zaterdag afreist naar Las Vegas om daar met VDL Zirocco Blue aan te treden in de wereldbekerfinale. Het is voor de eerste keer dat Vrieling zich hiervoor geplaatst heeft.