Excelsior wil Groningse hoogmoed afstraffen

© Archief RTV Noord
De koppeling aan Excelsior tijdens de loting voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi eind januari in de Euroborg leidde bij FC Groningen tot juichende reacties.
De Rotterdamse selectie keek op de terugreis na de bekerzege bij Roda JC (1-4) in de spelersbus met argusogen naar de vrolijke taferelen in het Groningse stadion.

Prikkelen

'Uiteraard prikkelt zo'n reactie ons. Het zou mooi zijn als we er voor kunnen zorgen dat ze daar spijt van krijgen. FC Groningen is op eigen veld wel favoriet, maar wij gaan woensdag volle bak om een ticket naar de Kuip te verdienen', zei trainer Marinus Dijkhuizen dinsdag in zijn voorbeschouwing.

Veel pers

Bij de afsluitende training in Rotterdam was voor Excelsior-begrippen veel pers aanwezig. 'Aan de media-aandacht merk je dat dit een bijzondere wedstrijd is', erkende Dijkhuizen op de website van de Kralingse club.

Laatste training

Ook voor FC Groningen is het een bijzondere wedstrijd. De supportersvereniging van FC Groningen verwacht duizenden supporters bij de laatste training voor de halve finale tegen Excelsior. Bekijk de laatste training van FC Groningen vanaf 17:00 uur via een livestream.