Van de Looi: 'Michael heeft heel erg veel pech'

Niet alleen voor Michael de Leeuw is het balen dat hij griep heeft. Ook voor Erwin van de Looi is het flink balen. De trainer weet nog niet of hij kan beschikken over de clubtopscorer.
'Het is hartstikke zuur dat Michael vandaag afhaakte, maar we gaan er echt alles aan doen om hem weer op te lappen en dan kijken we in welke rol hij nog eventueel kan spelen', aldus Van de Looi dinsdagavond.

Pech

'Michael heeft wel heel erg veel pech. Hij is eerst aan aantal weken geblesseerd geweest. Dan denk je dat hij weer fit is en dan word je een dag voor de wedstrijd ziek. Dan heb je wel heel erg veel pech.'

Doelpuntenmachine

Michael de Leeuw is als clubtopscorer erg belangrijk voor FC Groningen dit seizoen. Toch vindt Van de Looi dat zijn ploeg zonder De Leeuw ook prima kan presteren.
'Ik denk dat we uit tegen Vitesse gescoord hebben en voldoende kansen hebben gehad. Tegen Twente maken we er ook twee zonder Michael. We kunnen echt wel goals maken zonder Michael en dat gaan we morgen weer doen.'

Botteghin

Van de Looi kan tegen Excelsior sowieso geen beroep doen op verdediger Eric Botteghin. De Braziliaan is geschorst. Op de afsluitende training werd niet duidelijk wie hem gaat vervangen. De meest logische oplossing is om Hans Hateboer in de basis te laten starten. Hij zal dan op rechtsback beginnen. Hierdoor schuift Johan Kappelhof door naar centraal achterin.

Opstelling:

Vermoedelijke opstelling tegen Excelsior:
Padt; Hateboer, Lindgren, Kappelhof, Burnet; Tibbling, Kieftenbeld; Mahi, Chery, Rusnak; Hoesen.