Woonzorgcentrum op plek van discotheek 538 in Uithuizen

© Suzanne Stoppels
Op het terrein van voormalig discotheek 538 in Uithuizen komt een woonzorgcentrum voor mensen met dementie en voor ouderen met een verstandelijke beperking. Het project, dat Zorg City 538 heet, is een initiatief van stichting 't Gerack in Uithuizen.
Leefbaarheid

Aanleiding voor het plan zijn de veranderingen in de zorg en de toenemende vergrijzing. Zorg City 538 moet antwoord geven op de vraag naar meer verpleeghuisplaatsen. Wethouder Sandra Herkströter (SP) van de gemeente Eemsmond is enthousiast: 'Wij hebben als gemeente leefbaarheid hoog in het vaandel staan. Leefbaarheid voor jong en voor oud, voor gezonde en voor zieke mensen. Zorg City 538 komt tegemoet aan onze wens om de leefbaarheid op peil te houden en tegelijkertijd het aantal verpleeghuispaatsen uit te breiden'.

Bios en disco

Het woonzorgcentrum wordt gebouwd in de Leeuwstraat, op de plek waar eerst bioscoop 538 stond en waar later discotheek 538 gevestigd was. Daarmee is volgens de gemeente een centrale, goed toegankelijke ligging gewaarborgd. Woningbouwcoöperatie Marenland is, als eigenaar van pand 538, ook betrokken bij de plannen.